acasa artisti popularadespre artisti popularaintrebari frecvente artisti 
popularainscriere artisti popularablog artisti popularacontact artisti  populara

 

Bine ati venit pe artistipopulara.ro


Ai nevoie de un artist de muzica populara la petrecerea ta ?

 

Nimic mai simplu !!! - artistipopulara.ro -

 

Ion Macovei

 

Pret:  euro.

Tip de recital:

Oras de plecare:

Judet:

Numar persoane cazare:

Albume editate:

Cele mai cunoscute melodii:

- Prin neagra strainatate - Taticul meu e la razboi - De la Nistru La Carpati - Mi e dor de tine maicuta - Maicuta, cat ai muncit - Pe dealul de la Tiganca - Banii, banii arda i focul
Verifica disponibilitate -->>

 

Ion 

De mic avea ușurința de a īnvăța. Știa să cānte la mai multe instrumente, cunoștea bine acordeonul, fluierul si alte instrumente de suflat. După moda epocii, la īnceput a cāntat singur, fara indrumare.
Īnca de la debut se distinge prin vocea aparte, melodioasă, puternică și cu un ambitus puternic. Īncepe colaborarea cu Televiziune Romāna, si, in 1973,cu ajutorul redactorei Theodora Popescu, are o prima apariție la televiziune, in emisiunea Viata Satului, cu melodii populare din zona Iașului.

Are foarte multe apariții apoi la radio și TV, īnregistrează pentru Electrecord. Īncepe colaborarea cu Orchestra «Doina Moldovei» condusă de dirijorul Ionel Gotescu, cu care are mai multe turnee și spectacole,in țara si peste hotare. A colaborat cu teatre muzicale și de revistă din țară.

Īn 1975 este angajat definit al Orchestrei «Doina Moldovei», cu care are o colaborare fructuoasă pāna īn anul 1986. Colaborează pe plan muzical cu artiștii Maria Bararu , Stefan Pintilie , Matilda Pascal Cojocărita ,Nelu Balașoiu, Ion Dolănescu, Irina Loghin, Benone Sinulescu si alți mari artiști. Pentru Electrecord īnregistrează urmatoarele albume :
Īn anul 1982 īnregistrază primul album care conține 3 melodii populare din zona folclorică a Iașului, cu Orchestra "RadioTeleviziunii Romāne"
Īn anul 1984 īnregistrează al doilea album care are 12 melodii ,album intitulat "Cīnd eram copil in sat " , cu Orchestra "Ciprian Porumbescu",condusă de dirijorul Viorel Leancă.Albume:

- Cīnd eram copil in sat
- Cucule cu pană sură
- Am venit cu lautarii 

 

3

 

Impresariere artisti muzica populara

Telefon concerte | artistipopulara.ro

 

 

 

.

 

 


Solisti muzica populara

artisti de muzica populara

 

Alte Servicii

artisti de muzica populara

 

Booking artisti pop

Booking dansatori / animatori

Sonorizari evenimente

 

Organizari evenimente


 

 

 

Copyright AdSpace Media © 2009 - artistipopulara.ro - agentie de impresariat artistic home   |   despre noi   |   inscriere artisti   |   contact   |   login