acasa artisti popularadespre artisti popularaintrebari frecvente artisti 
popularainscriere artisti popularablog artisti popularacontact artisti  populara

 

Bine ati venit pe artistipopulara.ro


Ai nevoie de un artist de muzica populara la petrecerea ta ?

 

Nimic mai simplu !!! - artistipopulara.ro -

 

Benone Sinulescu

 

Pret:  euro.

Tip de recital: Live cu CD

Oras de plecare: Bucuresti

Judet: Bucuresti

Numar persoane cazare: 2

Albume editate: Peste 20

Cele mai cunoscute melodii:

- Radu mamii , Dulce-i vinul, La Lenuta sub cerdac, Roata vietii, Crasmarita din Buzau, Cat e Siriul de mare, Toarna-n pahare, Zarzarica Zarzarea, Nu mai beau, Haideti sa cantam, Lautarul.
Verifica disponibilitate -->>

 

Benone

 

Unul dintre cei mai iubiti si apreciati interpreti ai cantului popular romanesc, "nea Beni", cum ii spun adevaratii prieteni, s-a nascut pe 24 mai 1937 in Siriu, judetul Buzau.
Cele mai mari succese le-a repurtat cu ansamblul "Ciocarlia". Concerte sustinute in fata a sute de mii de oameni, pe stadioane pline sau in sali arhipline ii aduc in memorie multe momente pe care cu greu le poate uita.
Anul 1999 ii deschide lui Benone Sinulescu un alt taram, inca neexploatat - cel al muzicii dance cu influente folclorice. Incepe cea mai interesanta colaborare muzicala din cariera sa avandu-i ca parteneri de scena pe baietii de la "Ro-Mania" (cel mai bine vandut grup etno-dance din Romania in ultimii ani).
Cu melodia "Radu mamii" si "Crasmarita din Buzau", nea Beni incepe o noua "escaladare" a calitatilor sale profesionale prin aparitii radio-TV si in concerte alaturi de o trupa de tineri ce doreau cu ardoare sa aduca muzica populara romaneasca si, implicit, hora in discoteci.
Succesele alaturi de "Ro-Mania" au continuat, prin editarea altor cantece preluate din repertoriul lui nea Beni : "Radu mamii", "Dulce-i vinul", "Lasa-ma sa beau", "Haideti sa cantam", "Cocosel de la Buzau", "Hai sa ciocnim, paharul plin" si multe altele.
Pe langa aceste aparitii discografice alaturi de "Ro-Mania", Benone Sinulescu mai colaboreaza, in timp, si cu : "K1" ("Dorule"' "Bordeiasul"), "Etno", "Ho-ra", "Double D", Di Steffano, "BabyKat" (piesa "All Star" din 2002, "Unul pentru toti, unul de Craciun").
Atins, in mod ireversibil, de microbul "etno-dance", Benone Sinulescu scoate pe piata, in anul 2002, cu sprijinul "Cat Music/Media Services" si al celor de la "United Media Group", albumul "Roata Vietii". La lansarea ce a avut loc in vara anului 2002 au tinut sa fie alaturi de nea Beni toti cei care il cunosc si ii iubesc muzica, colaboratori, oameni de radio si televiziune, ziaristi. Concertul de lansare a fost transmis, in direct, de postul TVR International fiind urmarit, simultan atat de comunitatea romaneasca din Europa, cat si de cea aflata peste Ocean.
Pentru acest material discografic, artistul primeste la sfarsitul anului 2002 "Discul de Aur" pentru vanzari exceptionale. In plus, videoclipul filmat la melodia care da titlul albumului, "Roata Vietii", este difuzat frecvent la toate posturile de televiziune muzicale si nu numai.
In anul 2003 obtine premiul Ministerului Culturii pentru intrega activitate. In acelasi an este decorat de catre Presedintia Romaniei.
In luna noiembrie a lui 2003, artistul lanseaza un al doilea album "etno-dance" intitulat "Bennymania".Evenimentul a avut parte de o foarte buna mediatizare, inregistrat si retransmis in toata lumea de postul TVR International. Au cantat cu acea ocazie prietenii maestrului, trupe ca: Ro-Mania, Etno, Ho-ra si K1.

PREMII / DISTINCTII OBTINUTE:
1962 - Laureat al Festivalului Mondial al Tinerilor si Studentilor de la Helsinki;
1963 - Medalia Muncii;
1966 - Ordinul Muncii;
1968 - Ordinul "Meritul Cultural";
1969 - Primul Disc de Aur in tara noastra acordat de catre "Electrecord";
1998 - Premiul criticii muzicale acordat de Uniunea Compozitorilor din Romania;
1999 - Titlul de "Academician in folclor" acordat de Academia de Folclor "Astra" - Sibiu;
2000 - Diploma de Onoare "Mihai Eminescu" oferita cu prilejul a 150 de ani de la nasterea poetului;
- Societatea Romana de Televiziune acorda Diploma de Onoare cu ocazia a 45 de ani de cariera muzicala;
- Pentru intreaga activitate artistica, Etno Tv ii acorda premiul pentru intreaga activitate;
2002 - Diploma de Excelenta conferita de Razvan Theodorescu - ministrul culturii;
2002 - Presedintele Romaniei, Ion Iliescu ii acorda distinctia Crucea Nationala "Serviciul Credincios";
2002 - Primeste "Discul de Aur" pentru vanzari exceptionale al primului album "etno-dance" - "Roata Vietii"Albume:

- Bennymania
- Benone Sinelescu
- Fiul risipitor
- Roata vietii
- Hai nu ma lasa, tineretea mea 

 

3

 

Impresariere artisti muzica populara

Telefon concerte | artistipopulara.ro

 

 

 

.

 

 


Solisti muzica populara

artisti de muzica populara

 

Alte Servicii

artisti de muzica populara

 

Booking artisti pop

Booking dansatori / animatori

Sonorizari evenimente

 

Organizari evenimente


 

 

 

Copyright AdSpace Media 2009 - artistipopulara.ro - agentie de impresariat artistic home   |   despre noi   |   inscriere artisti   |   contact   |   login