acasa artisti popularadespre artisti popularaintrebari frecvente artisti 
popularainscriere artisti popularablog artisti popularacontact artisti  populara

 

Bine ati venit pe artistipopulara.ro


Ai nevoie de un artist de muzica populara la petrecerea ta ?

 

Nimic mai simplu !!! - artistipopulara.ro -

 

Mariana Anghel

 

Pret:  euro.

Tip de recital: live CD sau orchetra

Oras de plecare: Simeria

Judet: Hunedoara

Numar persoane cazare: 2 - 6

Albume editate: peste 4

Cele mai cunoscute melodii:

- Tot cu dor bade, cu dor, Deschide usa crestine, Iute trec zilele mele, Am pierdut pe Domnu', Cimpoiul, Hai la crama din Jidvei, Ce-ai crezut Bade si crezi, Cine nu stie cei dragu, Sara Buna, Gazda Buna.
Verifica disponibilitate -->>

 

Mariana

 

În toamna lui 2007 a împlinit 25 de ani de cariera dedicata cântecului popular, culturii si traditiilor autentice de pe meleaguri hunedorene. A debutat la editia I a emisiunii „Tezaur folcloric” a Marioarei Murarescu, a triumfat la multe concursuri, a cucerit Trofeul „Floarea din Gradina” si premiul fundatiei ETHNOS (1997) pentru realizarile în domeniul culegerii si promovarii folclorului autentic. Nascuta pe Valea Streiuluisi absolventa a sectiei de etnomuzicologie a Facultatii de Arte din cadrul Universitatii „Hyperion” Bucurestiu, Mariana Anghel este „o fata din Calanul Mic, care a învatat sa pretuiasca doar cântecul adevarat, simplitatea si frumusetea costumelor vechi, unele uitate de mult în lazile de zestre”.

La sediul Organizatiei Internationale de Folclor de la Modling (Austria), fotografia sa se afla la loc de cinste, ca singura reprezentanta a folcorului românesc inclusa în galeria valorilor din muzica populara a tarilor din lumea-ntreaga. Personalitate distincta a melosului românesc, Mariana Anghel este deopotriva frumoasa, sensibila si talentata, reusind mereu sa-i încânte pe toti aceia care o asculta.

A debutat în forta la o vârsta frageda, momente de care-si aduce aminte cu placere. „Acele clipe n-au cum sa fie uitate vreodata. Am participat la Orsova în septembrie 1982 la un festival de folclor. Aveam 16 ani, am luat locul III si am fost revelatia festivalului. Atunci am fost invitata la prima editie a emisiunii Tezaur Folcloric si am dat primul interviu la emisiunea radiofonica Clubul Adolescentilor de la Radio România Tineret”Albume:

- Hai la crama din Jidvei (cu Sergiu Cipariu)

- Vecina se teme rau (cu Camelia Cosma Stoita)

- Veniti crestini la rugaciune

- Praznic luminos 

 

3

 

Impresariere artisti muzica populara

Telefon concerte | artistipopulara.ro

 

 

 

.

 

 


Solisti muzica populara

artisti de muzica populara

 

Alte Servicii

artisti de muzica populara

 

Booking artisti pop

Booking dansatori / animatori

Sonorizari evenimente

 

Organizari evenimente


 

 

 

Copyright AdSpace Media © 2009 - artistipopulara.ro - agentie de impresariat artistic home   |   despre noi   |   inscriere artisti   |   contact   |   login