acasa artisti popularadespre artisti popularaintrebari frecvente artisti 
popularainscriere artisti popularablog artisti popularacontact artisti  populara

 

Bine ati venit pe artistipopulara.ro


Ai nevoie de un artist de muzica populara la petrecerea ta ?

 

Nimic mai simplu !!! - artistipopulara.ro -

 

Mitrita Cretu

 

Pret:  euro.

Tip de recital: live cu CD

Oras de plecare: Bacau

Judet: Bacau

Numar persoane cazare: 2

Albume editate: peste 6

Cele mai cunoscute melodii:

- In targul Barladului - Moldovean cu glas duios - Eu cant lume pentru tine - Moldoveanu-i vita aleasa - Azi vreau ca sa beau
Verifica disponibilitate -->>

 

Mitrita

 

Nascut in partea de sud a Moldovei, langa Barlad la 15 km , mai precis in satul Popeni, comuna Zorleni, judetul Vaslui. Intr-o familie numeroasa , cu 8 copii la parinti, Mitrita Cretu de cand a vazut lumina zilei iubeste cantecul popular.
Interpretul a urmat scoala generala in satul natal, apoi liceul si Scoala Populara de Arta in Bucuresti, promotia 1982 la clasa profesoarei Ecaterina Moravec, avand ca profesor acompaniator pe pianistul Stefan Olmazu.
Dupa diferite concursuri a avut ocazia sa o intalneasca pe D-na cantecului moldovenesc, Angela Moldovan, selectandu-l deasemenea pentru Ansamblul Hora Romaneasca, urmand o serie de spectacole in numeroase sali de spectacol precum : Palatul Sportului si Culturii, Rapsodia Romana, Sala Palatului etc, cu interpreti cunoscuti a scenei noatre romanesti. Mitrita Cretu a castigat in 1992 concursul de inregistrare in Radio Bucuresti intitulat «Topul tinerilor interpreti » semnat de D-na profesor etno-muzicolog Emilia Comisel, dandu-i dreptul de a inregistra catece din repertoriul personal sub bagheta regretatului dirijor Paraschiv Oprea. Acesta a mai inregistrat alaturi de maestrul dirijor Ioan Cobala si orchestra Radio Bucuresti inca 9 cantece, avand posibilitatea de a-si lansa primul sau volum « Maricica, fetisoara » ce cuprindea 18 piese.
In anul 1998, Mitrita Cretu a fost angajat al ansamblului « Tara Vrancei » din Focsani, avand ca director pe d-na Maria Murgoci si dirijor al orchestrei pe maestrul Marcel Ghinea alaturi de care a desfasurat o larga activitate culturala.
Dupa un scurt timp, Mitrita Cretu a inceput o intensa colaborare cu diferiti dirijori de prestigiu din Moldova, precum maestrii : Ioan Cobala, Cristian Nastase si nu in ultimul rand Trifan Leanca. Intrucat talentul nativ si creatiile sale nu se pot epuiza, interpretul pregateste un alt album alaturi de orchestra Rapsozii Botosanilor, dirijata de maestrul Ioan Cobala. Mitrita Cretu totalizeaza sase albume si spera ca valoarea sa dobandita in tot acest timp sa fie apreciata in continuare de catre iubitorii de cantec popular.Albume:

- Maricica, fetisoara
- Moldoveanu-i vita aleasa 

 

3

 

Impresariere artisti muzica populara

Telefon concerte | artistipopulara.ro

 

 

 

.

 

 


Solisti muzica populara

artisti de muzica populara

 

Alte Servicii

artisti de muzica populara

 

Booking artisti pop

Booking dansatori / animatori

Sonorizari evenimente

 

Organizari evenimente


 

 

 

Copyright AdSpace Media © 2009 - artistipopulara.ro - agentie de impresariat artistic home   |   despre noi   |   inscriere artisti   |   contact   |   login